U očuvanje radnih mjesta u Semberiji uloženo 75.000 KM

Lj. A.
U očuvanje radnih mjesta u Semberiji uloženo 75.000 KM

Bijeljina - Radi očuvanja postojećih radnih mjesta, ali i pomoći pri otvaranju novih posebno u oblasti preduzetništva bijeljinska Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća tokom prošle godine realizovala je četiri projekta za šta je izdvojeno oko 75.000 KM.

Prema riječima direktora ove agencije Slaviše Jovanovića iako su sredstva skromna, ona su veoma značajna.

- Tri projekta realizovali smo iz sopstvenih sredstava, a jedan uz pomoć Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća. Mogu reći da su na ovaj način dali doprinos da sačuvamo oko 200 radnih mjesta  - naveo je Jovanović.

On je naglasio da je dat značaj i početnicima u pokretanju biznisa, jer je poznato da se u preduzetništvu najlakše dolazi do sigurnog posla.

Ova agencija u 2019. godini za mala i srednja preduzeća na raspolaganju ima 80.000 KM.

- Planirali smo da tokom ove godine akcenat stavimo na razvoj preduzetništva, a posebno ženskog preduzetništva. Nadamo se  da ćemo tokom ove godine imati jedan projekat usmjeren upravo na pomoć ženama u pokretanju biznisa. U tom pravcu realizovaćemo određene ideje kako bi što većem broju mladih približili preduzetništvo kao najbrži korak do zarade - rekao je Jovanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana