U novu godinu s novim ukrasima

nezavisne.com
U novu godinu s novim ukrasima

Banjaluka, Bijeljina - Ovogodišnje ukrašavanje ulica u gradovima širom RS počinje u narednim danima, a uglavnom se radi o prošlogodišnjem nakitu, dok će pojedini gradovi u nekoliko ulica imati nove novogodišnje ukrase i rasvjetu.

Milenko Šajić, portparol Gradske uprave Banjaluka, kaže da ovogodišnje ukrašavanje banjalučkih ulica počinje sa zadnjom sedmicom u novembru te bi do kraja ovog mjeseca trebalo da bude postavljena novogodišnja rasvjeta.

“U Ulici Veselina Masleše, odnosno Gospodskoj, biće postavljena nova novogodišnja rasvjeta, dok će na Trgu Krajine, u parku 'Petar Kočić' i Ulici kralja Petra I Karađorđevića ostati ista rasvjeta kao i prošle godine”, rekao je Šajić.

On ističe da je za novi nakit ove godine izdvojena 51.000 KM, dok je za popravku starog nakita, njegovu montažu i demontažu planirano 30.000 KM bez PDV-a.

U Odjeljenu za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Gradske uprave Bijeljina kažu da će ulice biti okićene prošlogodišnjim, ali i novim nakitom, za koji je izdvojeno oko 10.000 KM.

Dalibor Preradović, načelnik za stambeno-komunalne poslove i investicije opštine Prnjavor, kaže da će već tradicionalno ukrašavanje prnjavorskih ulica početi od sredine decembra.

“Izvođač bira ono što će postavljati te se uglavnom radi o novom nakitu”, kaže Preradović.

Dodaje da je za ovogodišnje ukrašavanje izdvojeno onoliko koliko je predviđeno u sklopu usvojenog budžeta opštine Prnjavor, a to je 5.000 KM.

Za razliku od većine gradova koji će biti ukrašeni novim ili prošlogodišnjim nakitom, kako kaže Dalibor Ljuboja, samostalni stručni saradnik za sport, kulturu i informisanje u opštini Oštra Luka, ova mala opština neće imati ukrašene ulice tokom novogodišnjih praznika.

“Ni prethodnih godina nismo imali ukrašene ulice, što zbog finansijskih sredstava, što zbog tehničkih problema. Javna rasvjeta koju imamo nema tu jačinu struje i nije baš prilagodljiva za postavljanje tih svjetlećih tijela”, rekao je Ljuboja.

On kaže da od naredne godine planiraju raditi novi sistem javne rasvjete.

U opštini Mrkonjić Grad s kićenjem grada počinju oko 14. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana