У нову годину с новим украсима

nezavisne.com
У нову годину с новим украсима

Бањалука, Бијељина - Овогодишње украшавање улица у градовима широм РС почиње у наредним данима, а углавном се ради о прошлогодишњем накиту, док ће поједини градови у неколико улица имати нове новогодишње украсе и расвјету.

Миленко Шајић, портпарол Градске управе Бањалука, каже да овогодишње украшавање бањалучких улица почиње са задњом седмицом у новембру те би до краја овог мјесеца требало да буде постављена новогодишња расвјета.

“У Улици Веселина Маслеше, односно Господској, биће постављена нова новогодишња расвјета, док ће на Тргу Крајине, у парку 'Петар Кочић' и Улици краља Петра И Карађорђевића остати иста расвјета као и прошле године”, рекао је Шајић.

Он истиче да је за нови накит ове године издвојена 51.000 КМ, док је за поправку старог накита, његову монтажу и демонтажу планирано 30.000 КМ без ПДВ-а.

У Одјељену за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине Градске управе Бијељина кажу да ће улице бити окићене прошлогодишњим, али и новим накитом, за који је издвојено око 10.000 КМ.

Далибор Прерадовић, начелник за стамбено-комуналне послове и инвестиције општине Прњавор, каже да ће већ традиционално украшавање прњаворских улица почети од средине децембра.

“Извођач бира оно што ће постављати те се углавном ради о новом накиту”, каже Прерадовић.

Додаје да је за овогодишње украшавање издвојено онолико колико је предвиђено у склопу усвојеног буџета општине Прњавор, а то је 5.000 КМ.

За разлику од већине градова који ће бити украшени новим или прошлогодишњим накитом, како каже Далибор Љубоја, самостални стручни сарадник за спорт, културу и информисање у општини Оштра Лука, ова мала општина неће имати украшене улице током новогодишњих празника.

“Ни претходних година нисмо имали украшене улице, што због финансијских средстава, што због техничких проблема. Јавна расвјета коју имамо нема ту јачину струје и није баш прилагодљива за постављање тих свјетлећих тијела”, рекао је Љубоја.

Он каже да од наредне године планирају радити нови систем јавне расвјете.

У општини Мркоњић Град с кићењем града почињу око 14. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана