У Требињу отворен Сајам меда и вина

Срна
У Требињу отворен Сајам меда и вина

Требиње - У требињском градском парку данас је, поводом обиљежавања Светог Преображења Господњег, крсне славе Саборног храма и града Требиња, отворен Сајам меда и вина, који је окупио двадесетак произвођача из Херцеговине и са Романије.

Градоначелник Требиња Лука Петровић рекао је да је градска управа уложила максималне напоре да многе ствари у Требињу буду боље, да се укључи што више људи, понуди шанса многима, те да једни друге подржавају.

“То је допринијело чему смо смо стремили, а то је мир и јединство у Требињу, јер ћемо у миру правити најбоље резултате и остваривати најбољу комуникацију, а онда ћемо имати и чиме да се поносимо”, истакао је Петровић.

Директор требињског Аграрног фонда Веселин Дутина подсјетио је да је ово једанаести сајам који се организије у оквиру Преображењских свечаности.

“И ова манифестација показује да се Требиње развија и да тежи да буде најпожељнији град за живот на подручју западног Балкана”, истакао је Дутина.

Организатор сајма је Аграрни фонд Требиње уз подршку града Требиња.

Прије отварања Сајма меда и вина на згради градске управе откривен је сунчани сат, поклон Географског факултета у Београду, а који носи име Јефта Дедијера, научника из Херговине.

Програм је настављен отварањем изложби слика “Све ће то народ позлатити” у Културном центру и изложбе посвећене 70. годишњици од смрти првог требињског академског умјетника Атанасија Поповића у Музеју Херцеговине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана