U Pelagićevu ponovo bojkotuju nastavu: Smetaju im udžbenici na ćirilici

M. L.
U Pelagićevu ponovo bojkotuju nastavu: Smetaju im udžbenici na ćirilici

Pelagićevo - Nakon što je djeci hrvatske nacionalnosti u Gornjoj Tramošnici u Pelagićevu omogućeno da hrvatski jezik i vjeronauku izučavaju po planu i programu Posavskog kantona, njihovi roditelji su ponovo bojkotovali nastavu, a morala je da reaguje i policija.

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević prošle sedmice odobrio je da djeca imaju nacionalnu grupu predmeta, iako ih je samo četvoro, ali da se osim hrvatskog jezika i vjeronauke, svi predmeti izučavaju po planu i programu RS.

Direktor OŠ "Vaso Pelagić" Olga Lazić kaže da je problem nastao kada su im ponudili besplatne udžbenike iz matematike, muzičkog i prirode i društva.

- Roditelj jednog učenika, Ivo Kamenjašević je bacao te knjige po učionici i vikao da njegovo dijete neće učiti ćirilicu. Nije dozvolio učiteljici da objasni niti da radi svoj posao, zbog čega je reagovala policija - kaže Lazićeva.

Kamenjašević tvrdi da je dogovor sa ministrom prekršen i za sve krivi Lazićevu. On je dodao da je dvoje roditelja već odlučilo da svoju djecu pošalje na nastavu u FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana