У Дервенти школују анестезиолога да избјегну катанац

М. Л.
У Дервенти школују анестезиолога да избјегну катанац

Дервента - Руководство Дома здравља Дервента објавило је интерни оглас за додјелу специјализације у области анестезиологије, чиме је учињен први корак у борби за опстанак породилишта у овој општини.

Потврдио је то јуче директор ове здравствене установе Мирко Шаран и додао да су одлучно кренули у подухват обезбјеђења свега што је потребно како би сачували породилиште које у овој општини постоји цијели вијек.

- Расписали смо интерни оглас за додјелу специјализације у области анестезиологије како бисмо испунили један од услова предвиђених Правилником о условима за почетак рада здравствене установе. Први корак смо направили, надам се да ћемо све успјети завршити до истека рока у јуну идуће године. Набавка опреме и обезбјеђење операционе сале ићи ће у складу са задатим роковима - рекао је Шаран.

С обзиром на то да тренутно не испуњавају услове прописане правилником, катанац пријети и породилишту у Дому здравља у Прњавору уколико до истека законског рока не обезбиједе све што прописи налажу.

- Сигурно је да не желимо затварање породилишта, то за нас није опција. Отворени смо за све договоре, добра воља постоји, али за све то што се новим прописима тражи потребно је доста новца и времена. Кадар се не може ишколовати за неколико мјесеци - рекла је директорица ове здравствене установе Свјетлана Малић и додала да и даље сматра да би требало ићи у измјену правилника како би породилиште наставило несметано да функционише.

Република Српска има девет болничких породилишта и једно у Универзитетском клиничком центру РС у Бањалуци. Породилишта у Дервенти и Прњавору функционишу у склопу примарне здравствене заштите.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана