U Crnaji kod Srpca zaigrali kolo u devetoj deceniji

Dejan Jovičić
U Crnaji kod Srpca zaigrali kolo u devetoj deceniji

Srbac - Da pozne godine nisu nikakva prepreka za igru, pjesmu i veselje pokazali su stanari Staračkog doma “Mir” iz Crnaje kod Srpca, gdje je minulog vikenda organizovano druženje za štićenike i posjetioce.

Ovo okupljanje, uz muziku uživo, predstavljalo je svojevrsni porodični dan jer su se pozivu odazvala i djeca stanara doma za stara i iznemogla lica. Stigli su i načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević i predstavnici Centra za socijalni rad. Druženje su uveličali i članovi Folklornog udruženja “Motajički vuk” iz Sitneša, koji su odigrali tradicionalne igre i otpjevali nekoliko pjesama.

- Porodično druženje proteklo je u izuzetno dobrom raspoloženju, a naši štićenici su pjevali i veselili se sa mladim folklorašima. Oni vitalniji su zaigrali kolo iako su neki od njih već ušli u devetu deceniju života - rekla je direktorica doma Bojana Vukobratović.

Među najveselijima je bila Mara Zec iz Bajinaca kod Srpca, koja se osmijehom bori protiv svih nedaća. Ona je ispričala da joj se kuća urušila, a u međuvremenu je ušla u pozne godine, tako da je dolazak u dom bio neminovan.

- Voljela bih da živim u svojoj kući, ali i ovdje mi je lijepo i ne žalim se jer su svi prema meni dobri - rekla je Mara.

Na druženje je stigao i Goran Radonić iz Kukulja kako bi posjetio majku koja je već neko vrijeme smještena u domu. Kaže da su mu još ranije preminuli otac i supruga, pa je ostao sam sa majkom u domaćinstvu o kojoj nije mogao voditi računa jer je nepokretna i zahtijevala je zdravstvenu njegu.

  • Nije nikome drago kad mora odlaziti od svoje kuće, pa tako je bilo i mojoj majci, ali je prihvatila ovaj dom kao svoju drugu kuću. Blizu smo, tako da je uvijek mogu posjetiti - rekao je Radonić, koji za ovaj dom ima samo riječi hvale.

Omiljena sestra

Baka Mara Zec je istakla da joj je jedna od omiljenijih medicinskih sestara Dragana Grabovac.

- Volim svoj posao i srećna sam što drugima mogu pružiti pomoć, naročito našoj najstarijoj populaciji. Jedni drugima izlazimo u susret u svemu i dani su nam ispunjeni brojnim sadržajima - rekla je Grabovčeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana