У Црнаји код Српца заиграли коло у деветој деценији

Дејан Јовичић
У Црнаји код Српца заиграли коло у деветој деценији

Србац - Да позне године нису никаква препрека за игру, пјесму и весеље показали су станари Старачког дома “Мир” из Црнаје код Српца, гдје је минулог викенда организовано дружење за штићенике и посјетиоце.

Ово окупљање, уз музику уживо, представљало је својеврсни породични дан јер су се позиву одазвала и дјеца станара дома за стара и изнемогла лица. Стигли су и начелник општине Србац Млађан Драгосављевић и представници Центра за социјални рад. Дружење су увеличали и чланови Фолклорног удружења “Мотајички вук” из Ситнеша, који су одиграли традиционалне игре и отпјевали неколико пјесама.

- Породично дружење протекло је у изузетно добром расположењу, а наши штићеници су пјевали и веселили се са младим фолклорашима. Они виталнији су заиграли коло иако су неки од њих већ ушли у девету деценију живота - рекла је директорица дома Бојана Вукобратовић.

Међу највеселијима је била Мара Зец из Бајинаца код Српца, која се осмијехом бори против свих недаћа. Она је испричала да јој се кућа урушила, а у међувремену је ушла у позне године, тако да је долазак у дом био неминован.

- Вољела бих да живим у својој кући, али и овдје ми је лијепо и не жалим се јер су сви према мени добри - рекла је Мара.

На дружење је стигао и Горан Радонић из Кукуља како би посјетио мајку која је већ неко вријеме смјештена у дому. Каже да су му још раније преминули отац и супруга, па је остао сам са мајком у домаћинству о којој није могао водити рачуна јер је непокретна и захтијевала је здравствену његу.

  • Није никоме драго кад мора одлазити од своје куће, па тако је било и мојој мајци, али је прихватила овај дом као своју другу кућу. Близу смо, тако да је увијек могу посјетити - рекао је Радонић, који за овај дом има само ријечи хвале.

Омиљена сестра

Бака Мара Зец је истакла да јој је једна од омиљенијих медицинских сестара Драгана Грабовац.

- Волим свој посао и срећна сам што другима могу пружити помоћ, нарочито нашој најстаријој популацији. Једни другима излазимо у сусрет у свему и дани су нам испуњени бројним садржајима - рекла је Грабовчева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана