У Братунцу расте број ђака, клупе у Сребреници празне

К. Ћ.
У Братунцу расте број ђака, клупе у Сребреници празне

Братунац - Министарство просвјете и културе РС радује чињеница да у Братунцу расте број ђака и, уз неке средине које имају тренд раста ученика, ова општина би могла да буде примјер многима, изјавио је јуче ресорни министар Дане Малешевић послије разговора с начелником Братунца Недељком Млађеновићем и директорима локалних школа.

- То даје наду да ће локалне заједнице да опстану и да се развијају јер све што се улаже у изградњу школских објеката нема смисла ако у њима нема ђака - рекао је Малешевић.

Додао је да ће Министарство настојати да учествује у реконструкцији братуначког Средњошколског центра прецизирајући да би тај објекат могао да уђе у пројекат енергетске ефикасности наредне године. Малешевић је обећао да ће министарство помоћи и да се обнови подручна школа у Осамском. Млађеновић је навео је да је за реконструкцију Средњошколског центра и спортске дворане потребно око 400.000 КМ.

Малешевић је заједно с министром саобраћаја и веза РС Неђом Трнинићем прије доласка у Братунац разговарао са начелником Сребренице Младеном Грујичићем и директорима школа са подручја те општине о стању и проблемима у образовању.

- Највећи проблем је недостатак дјеце у сребреничким школама, али Министарство није у могућности то да рјешава. Успјели смо да ријешимо проблем у вези са приправницима, а обезбиједићемо и средства за санацију оштећења на објекту једне сеоске школе - рекао је Малешевић похваливши  локалну управу која је обезбиједила око 100.000 КМ за реконструкцију Средњошколског центра у којем је ријешен дугогодишњи проблем  гријања. Грујичић очекује да ће Сребреница успјети да створи боље услове у образовним установама како би привукли ученике из других средина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана