У Божиће на Мањачу коначно стиже аутобус

Elta TV
У Божиће на Мањачу коначно стиже аутобус

Бањалука - Мјештани Божића су чекали и дочекали. Почело је проширење Горановог пута. Ова путна комуникација им кажу значи све. Живот.

„Па знаш колико је битно? Не може то рећи само човјек који није на овом мјесту и ко живи овдје шта то значи. Јер оволике године, народ који је ходао тим козјим стазама, и сад погледајте ово, не може се описати колика је то срећа." говори Милорад Божић, мјештанин села Божићи.

Пут је добио име по Милорадовом сину Горану, који је страдао у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату. Милорад не крије срећу што је дошао дан да овај пут буде проширен и саниран

„Хвала овим младим људима у Савјету мјесне заједнице. У грађевинском одбору такође. Хвала и општини. Да је ово само било прије, овдје би у Божићима било преко 500 људи. А не 50. Још се ми добро и држимо. Има нас 15 кућа овдје."

Овај пут изграђен је прије 16 година. Мјештани су га направили својим новцем. Коштао је близу 68 хиљада марака. Сада је дошло вријеме, кажу, да се пут прошири, јер за то постоји потреба.

„Ова путна комункација повезује неких седамдесетак домаћинстава. Градњу овог пута смо тражили дуго, али ево и то је коначно дошло на ред, па се захваљујемо Градским властима што су нам изашли у сусрет." каже Ранко Сладојевић, предсједник мјесне Борачке организације у Стричићима и члан Савјета ове бањалучке мјесне заједнице.

„Овај пут се проширује зато што он повезује близу 65 % становништва мјесне заједнице Стричићи.  Ова путна комуникација повезује Божиће са главном цестом и средиштем мјесне заједнице. Био је узак. Када смо правили овај пут нисмо имали довољно средстава па је све тако на крају испало. Сада се коначно пут проширује, по метар и по с обје стране." каже предсједник Савјета Мјесне заједнице Стричићи - Раде Божић

Мјештани помно прате како теку  радови.  Важно им је да све буде урађено како је и планирано.

„Прате се радови помно. Доста то добро за сада иде. Има ту ипак доста недостатака, па ћемо на крају са Надзорном комисијом све будно испратити." рекао је Раде Божић

Циљ пројекта проширења Горановог пута у дужини од 2 км јесте да се ова путна комуникација оспособи за аутобуски сабораћај, додају у Савјету Мјесне заједнице истичући да имају увјеравања градских власти да ће се то и десити.

„Ово нам је био приоритет број један у овој мјесној заједници. Захваљујемо градским властима на свим нивоима, на челу са градоначелником." додаје Божић

У Савјету мјесне заједнице Стричићи додају да се у посљедњих неколико мјесеци у Божићима пуно урадило. Стигла је вода са резервоара Вулини, раније је урађена јавна расвјета, а сада се ради се на проширењу Горановог пута. Већ за десетак дана, надају се, кроз село ће проћи аутобус.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана