У Босанском Петровцу три пара имају чиме да се похвале: Брачне среће набрале 179 година

Д. О.
У Босанском Петровцу три пара имају чиме да се похвале: Брачне среће набрале 179 година

Босански Петровац - Да љубав и поштовање могу деценијама трајати, најбоље свједоче три брачна пара из Босанског Петровца, Дружићи који ове године славе своју 65. годишњицу, Булајићи 60. и Јунгићи који су заједно 54 године.

Дијамантске и златне пирове прославили су у кругу најмилијих, а као рецепт за дуг заједнички живот савјетују љубав и велико поштовање.

Кадира и Сафет Дружић имају по 84 године и имају троје дјеце Есму, Есада и Шеру. Посебно су поносни на унука Суљу Линића, научника свјетског реномеа. Када их живот није мазио, Миле и Јела Булајић из Брестовца једно другом били су највећи ослонац.

- Таква су била времена, како смо се свађали, тако смо се и мирили. Данас жене само кажу "оде ја". Ја никад нисам ни помислила да одем од мог Миле и моје дјеце - казује Јела.

Анкица и Јаков Јунгић, који имају по 87 година, кажу да су им највећа срећа дјеца Велимир и Весна и петоро унучади. Општина Босански Петровац је овим брачним паровима поклонила по торту и цвијеће, као знак пажње за праве вриједности које треба да буду узори свима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана