У Бањалуци основан Мото клуб безбједности Бањалука

Срна
У Бањалуци основан Мото клуб безбједности Бањалука

Бањалука - У Бањалуци је основан "Мото клуб безбједности" Бањалука које је јединствено удружење у Републици Српској са мотом "Возите сигурно и безбрижно на два точка", саопштено је из овог клуба.

Намјера клуба је развој, промоција и унапређење мото-спорта и сродних спортских дисциплина, са посебним акцентом на едукацији најмлађих учесника, како би њихова безбједност у саобраћају била подигнута на што виши ниво.


"Уложићемо максималне напоре да испунимо нашу мисију, а она је спасавање живота и материјалних добара на простору Републике Српске", рекла је Срни оснивач и предсједник Скупштине "Мото клуба безбједности" Бањалука Марија Маркановић.

Маркановићева је подсјетила да званична статистика Министарства унутрашњих послова Републике Српске показује да је у 2017. години у Српској смртно страдало девет мотоциклиста, тешко их је повријеђено 78, а 112 лакше.

"Даћемо свој допринос да се ове бројке смање, јер су људски животи наше највеће богатство", истакла је Маркановићева.

Истовремено, рекла је она, циљ клуба је и развијање свијести о предностима коришћења мотоцикала и мотора, због изражених потреба грађана да у што краћем времену пређу одређену дионицу пута, у чему су спријечени због све учесталијих саобраћајних гужви, на безбједан начин.

Осим тога, предност кориштења овог вида превоза огледа се и у економичности међу којима су мањи трошкови за гориво, регистрацију и слично, али и у лакшем проналаску паркинга.

"Мото клуб безбједности" Бањалука отворен је за нове чланове, који све информације могу да пронађу на интернет адреси www.motoklub.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана