Тренинзима под ведрим небом Стефан Матовић промовише Фочу VIDEO

Радмила Ђевић
Тренинзима под ведрим небом Стефан Матовић промовише Фочу VIDEO

Фоча - Необичним уличним вјежбањем “стреет њоркоут” Фочак Стефан Матовић на јединствен начин промовише природне љепоте овог краја, а за кратко вријеме привукао је многобројну публику и постао једна од најљепших живих туристичких разгледница Фоче.

Уз помоћ пријатеља Николе Радовића Стефан снима тренинге у природи и то на најатрактивнијим локацијама, попут кањона Таре, пјешчаних пирамида код Миљевине, Тјентишта, Зеленгоре, прашуме Перућица, и необичним видео-спотовима промовише љепоту фочанског краја, али и здрав начин живота.

Тако је Матовић спојио љубав према вјежбању и љубав према природи, па се његово улично вјежбање с разлогом може назвати природном умјетношћу.

- Три године се бавим стрит-воркаутом, а мој пријатељ Никола професионалним снимањем. Дошли смо тако на идеју да снимимо тренинг у природи, да мало рекламирамо наш крај - прича Стефан.

Двадесетогодишњи Стефан и двије године старији Никола, који је рођен у Канади, а има велику жељу да живи у родном крају својих родитеља, за сада су урадили два спота, који су преплавили друштвене мреже.

- Коментари су углавном позитивни. То су све најљепша мјеста у околини Фоче, стварно су предивна. Свима који нису отишли препоручио бих да их посјете, да одморе душу и поправе расположење - каже Стефан.

Тренинг под ведрим небом, прича Матовић, смирује, опушта и храни тијело и ум позитивном енергијом. Физички оснажује човјека, подиже издржљивост и покретљивост, а када се са свиме споји јединствена природа, задовољство је загарантовано.

- Веома је занимљиво. Ту сте на отвореном простору, на здравом ваздуху, али немам ништа ни против теретане када дође зима. Младима бих савјетовао да бар сат дневно издвоје да тренирају, јер ће се осјећати много здравије и много боље - појашњава Стефан.

Од бројних дестинација за вјежбање Матовић издваја кањон Таре, пјешчане пирамиде код Фоче, Градачку стијену и природне љепоте Националног парка “Сутјеска”.

- У теретани имате справе за вјежбање, али оно што има природа, нема ниједна теретана и тај осјећај не може да замијени ниједна справа. Природа нам је све дала, само треба добро да је ослушнемо и уђемо у њену суштину - поручује Матовић.

Спотови

За квалитетне и атрактивне видео-спотове вјежбања у природи заслужан је Никола Радовић.

- Бавим се снимањем и фотографисањем, а фочански крај је прави рај за објектив. Планирамо да у наредном периоду уз помоћ спонзора изађемо из Фоче и снимамо спотове и видео-записе и на другим дестинацијама у Српској. Жеља нам је да на овај начин промовишемо и олимпијску љепотицу Јахорину, као и друге туристичке локације - каже Никола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана