Требињска гимназијалка написала најбољи рад на конкурсу Црвеног крста РС

nezavisne.com
Требињска гимназијалка написала најбољи рад на конкурсу Црвеног крста РС

Требиње - Хелена Брајић, ученица првог разреда требињске Гимназије “Јован Дучић”, освојила је прву награду на литерарном конкурсу Црвеног крста РС, расписаног поводом Недјеље упозоравања на опасности од мина.

Хелена је побјеђивала на ранијим конкурсима за ученике основних школа у литетарном стваралаштву младих, а раскош свога талента је наставила показивати и у гимназијском образовању.

На тему “За срећно и безбрижно дјетињство, уклонимо минирана подручја”, Хеленин рад је оцијењен као најбољи, док је Романа Рогановић, такође ученица првог разреда требињске Гимназије, својом пјесмом на ову тему освојила друго мјесто.

Њихов ментор је била Веселинка Кулаш, професорица српског језика, којој је, такође, уручен пригодан поклон републичког Црвеног крста.

Хелена каже да није било размишљања да ли ће њена колегиница и она писати о овој теми, јер је циљ подићи свијест свих, од дјеце до старијих, о опасностима које вребају од минских поља, али и свим другим опасностима.

“Награда је нови подстрек и веома смо срећне”, казала је Хелена, која, осим љубави према писању, посједује и велики таленат за сликарство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана