Требиње препуно туриста: Очекује се добра сезона

ATV
Требиње препуно туриста: Очекује се добра сезона

Требиње - У Требињу је за првомајске празнике било најмање Требињаца, град врви од туриста са свих страна свијета. Стигло је на десетине аутобуса оних који прве мајске дане проводе у херцеговачком бисеру.

Кафа се испија под платанима, шета се старим градом, а обавезно је фотографисање на Црквини.

"Веома мали, али прелијеп и стар град. Баш прелијеп. Ми долазимо из Аустрије ово је група пензионера”, каже Ингрид, Аустрија.

"Ми смо стигли са бициклима. Требиње нам се баш свиђа, црква је прелијепа и чини ми се да је баш атрактиван град”, рекао је Лосе из Финске.

Руски, француски, турски, енглески само су неки од језика који су се данас могли чути на обалама Требишњице. Туристчки радници кажу да Требиње нуди за свакога по нешто.

Ових дана у Требиње се слило на хиљаде туриста. Стижу са свих страна највише је ипак Србијанаца, па су манастир Црквина и остали манастири у Требињу и најпосјећеније дестинације.

Сврати се и до чувене требињске пијаце, јер Србијанци кажу да не могу отићи из Требиња, а да не купе неку од херцеговачких делиција. Одушевљени су и они који су први пут на југу Српске.

"Чули смо да је овдје јако лијепо, увјери ли се у то, да су људи јако пријатни и у то се увјерили. Чули смо да да имате јако вино, е то ћемо сада да се увјеримо”, рекао је Милош Милић из Крагујевца.

"Дошли смо да видимо српски стари град и да осјетимо љепоту Херцеговине”, наводи Синиша Војиновић, Београд.

Зато одмора нема за хотелијере и туристичке водиче. За првомајске празнике тражи се кревет више, своје мјесто у Требињу већина туриста је резервисала одавно.

"Сви капацитети су нам већ одавно попуњени. Најчешћи гости су из наше државе и региона, Србија и Црна Гора мада има и страних туриста све више”, изјавила је Тања Булут, Хотел Платани.

"Доста им је занимљив на овај контраст који ми имамо овдје у самом центру града, дух медитерана, а одмах 100 метара је орјентални стил то им се изузетно свиђа, плус имају лијеп панорамски поглед са црквине”, каже
Владимир Черечина, туристички водич.

У требињској Туристичкој организацји кажу да рекорде већ обарају.У прва три мјесеца ове године у Требињу је боравило скоро 10.000 туриста. Навала се тек очекује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана