Trebinje igralo u etno ritmu

Srna
Trebinje igralo u etno ritmu

Trebinje - U centru Trebinja danas je 400 mlađih članova Gradskog kulturno-umjetničkog društva "Alat Svislajon" pod motom "Igrajmo za život" priredilo veličanstven koncert koji je okupio više hiljada građana.

Obučeni u narodnu nošnju i sa tradicionalnim instrumentima, mladi "Alata" su i ovaj put pokazali talenat za igru i pjesmu, što su prisutni u bašti Hotela "Platani" nagrađivali burnim aplauzima. 

Predsjednik ovog društva Dragan Mijović istakao je, pozdravljajući okupljene građane, da je Trebinje još jednom pokazalo da je grad mladosti i ljepote. 

"Srećan je onaj grad koji ima ovakvu omladinu. Zahvaljujem roditeljima i nastavnicima što na ovakav način vaspitavaju svoju djecu koja će postati čestiti ljudi i koji će doprinijeti razvoju Trebinja i Republike Srpske", istakao je Mijović.

Umjetnički direktor ovog društva Borko Ćorluka istakao je da su na koncertu učestvovali svi dječiji ansambli, odnosno 11 grupa koji su prikazali igre iz Hercegovine, Pirota, Krajine, Šumadije, napominjući da su to sve igre koje su prilagođene njihovom uzrastu.

"Nadamo se da smo danas priredili našim sugrađanima dan za pamćenje i da smo pokazali da ovaj grad nije grad staraca, kao što se to često predstavlja, već mladosti, života i zdrave atmosfere", rekao je Ćorluka.


On je pojasnio da je koncert nazvan "Igraj za život" jer je ovo društvo poznato kao humano, koje često organizuje koncerte za pomoć svojim sugrađanima, a imaju i Društvo dobrovoljnih davalaca krvi. 

Za uspjehe mladih igrača i podsticaj njihovom talentu najzaslužniji su njihovi koreografi i vođe grupa Borko Ćorluk, Milijana Zirojević, Milica Milinić i Milica Ukropina.

Predsjednik Udruženja porodica sa problemom steriliteta "Bebe" Snežana Misita danas je Gradskom KUD-u "Alat" uručila zahvalnicu za nesebičnu podršku koju su imali od tog društva u proteklom periodu.

"Presrećni smo što je danas naš trg pun djece i nadamo se da će ih u budućnosti biti sve više", istakla je Misita.

Pripremni ansambl za "A" grupu "Alata" je nedavno na festivalu Mali zlatni opanak u Valjevu imao zapažen nastup odakle su se vratili sa peharom za najuigraniji ansambl i drugo mjesto za koreografiju Hercegovina./

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana