Tребиње играло у етно ритму

Срна
Tребиње играло у етно ритму

Требиње - У центру Требиња данас је 400 млађих чланова Градског културно-умјетничког друштва "Алат Свислајон" под мотом "Играјмо за живот" приредило величанствен концерт који је окупио више хиљада грађана.

Обучени у народну ношњу и са традиционалним инструментима, млади "Алата" су и овај пут показали таленат за игру и пјесму, што су присутни у башти Хотела "Платани" награђивали бурним аплаузима. 

Предсједник овог друштва Драган Мијовић истакао је, поздрављајући окупљене грађане, да је Требиње још једном показало да је град младости и љепоте. 

"Срећан је онај град који има овакву омладину. Захваљујем родитељима и наставницима што на овакав начин васпитавају своју дјецу која ће постати честити људи и који ће допринијети развоју Требиња и Републике Српске", истакао је Мијовић.

Умјетнички директор овог друштва Борко Ћорлука истакао је да су на концерту учествовали сви дјечији ансамбли, односно 11 група који су приказали игре из Херцеговине, Пирота, Крајине, Шумадије, напомињући да су то све игре које су прилагођене њиховом узрасту.

"Надамо се да смо данас приредили нашим суграђанима дан за памћење и да смо показали да овај град није град стараца, као што се то често представља, већ младости, живота и здраве атмосфере", рекао је Ћорлука.


Он је појаснио да је концерт назван "Играј за живот" јер је ово друштво познато као хумано, које често организује концерте за помоћ својим суграђанима, а имају и Друштво добровољних давалаца крви. 

За успјехе младих играча и подстицај њиховом таленту најзаслужнији су њихови кореографи и вође група Борко Ћорлук, Милијана Зиројевић, Милица Милинић и Милица Укропина.

Предсједник Удружења породица са проблемом стерилитета "Бебе" Снежана Мисита данас је Градском КУД-у "Алат" уручила захвалницу за несебичну подршку коју су имали од тог друштва у протеклом периоду.

"Пресрећни смо што је данас наш трг пун дјеце и надамо се да ће их у будућности бити све више", истакла је Мисита.

Припремни ансамбл за "А" групу "Алата" је недавно на фестивалу Мали златни опанак у Ваљеву имао запажен наступ одакле су се вратили са пехаром за најуигранији ансамбл и друго мјесто за кореографију Херцеговина./

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана