Trebinje gradi zgradu za mlade bračne parove

R. Mi.
Trebinje gradi zgradu za mlade bračne parove

Trebinje - Gradska uprava grada Trebinja odlučila je da podrži mlade bračne parove u rješavanju njihovog stambenog pitanja pod povoljnijim uslovima od tržišnih.

Sprovedena je procedura izbora banke za plasiranje kreditne linije za mlade bračne parove sa područja grada Trebinja.

- Komercijalna banka a.d. Banjaluka ponudila je najpovoljnije uslove za plasman kredita - kaže Željka Ružić iz Odsjeka za imovinsko-pravne poslove u gradu Trebinju.

Sprovedena je i procedura po javnom pozivu za podnošenje zahtjeva za kupovinu stana u stambenom objektu “zgrada za mlade bračne parove u Trebinju”. Data je prilika mladim bračnim parovima koji imaju do 38 godina, te se prilikom bodovanja vodilo računa o broju članova domaćinstva, koje uključuje bračne supružnike i njihovu djecu, kao i pripadnost boračkoj populaciji.

Zgrada za mlade bračne parove nalaziće se u užem gradskom jezgru, u prvoj zoni gradskog građevinskog zemljišta, u blizini buduće zgrade Palate pravde i Policijske uprave Trebinje. Na pet spratova biće izgrađeno po osam stanova.

Slađana Sredanović, koja je nedavno treći put postala majka, ne skriva zadovoljstvo ovakvom odlukom grada Trebinja.

- Ovo je značajno za sve mlade bračne parove. Zaista smo zahvalni gradu i Gradskoj upravi na ovom potezu. Mogućnost kupovine stana po povoljnim uslovima nam daje veliku sigurnost - kaže Sredanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana