Требиње гради зграду за младе брачне парове

Требиње гради зграду за младе брачне парове 26.09.2018 10:42 | Р. Ми.

Требиње - Градска управа града Требиња одлучила је да подржи младе брачне парове у рјешавању њиховог стамбеног питања под повољнијим условима од тржишних.

Спроведена је процедура избора банке за пласирање кредитне линије за младе брачне парове са подручја града Требиња.

- Комерцијална банка а.д. Бањалука понудила је најповољније услове за пласман кредита - каже Жељка Ружић из Одсјека за имовинско-правне послове у граду Требињу.

Спроведена је и процедура по јавном позиву за подношење захтјева за куповину стана у стамбеном објекту “зграда за младе брачне парове у Требињу”. Дата је прилика младим брачним паровима који имају до 38 година, те се приликом бодовања водило рачуна о броју чланова домаћинства, које укључује брачне супружнике и њихову дјецу, као и припадност борачкој популацији.

Зграда за младе брачне парове налазиће се у ужем градском језгру, у првој зони градског грађевинског земљишта, у близини будуће зграде Палате правде и Полицијске управе Требиње. На пет спратова биће изграђено по осам станова.

Слађана Средановић, која је недавно трећи пут постала мајка, не скрива задовољство оваквом одлуком града Требиња.

- Ово је значајно за све младе брачне парове. Заиста смо захвални граду и Градској управи на овом потезу. Могућност куповине стана по повољним условима нам даје велику сигурност - каже Средановићева.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица