Tребиње: Промоција обичаја пјесмом и игром

Срна
Tребиње: Промоција обичаја пјесмом и игром

Требиње - У Требињу је вечерас одржан трећи Међународни фестивал фолклора, који је окупио домаћа фолклорна друштва и из земаља Балкана.

У Културном центру су се, уз три домаћа културно-умјетничка друштва – "Алат", "Херцеговину" из Петровог Поља и АНИ "Јован Дучић", представила и друштва и плесне групе из Турске, Бугарске и двије из Грчке.


Сви су настојали што вјеродостојније да представе обичаје својих крајева и народа, што је публика награђивала громогласним аплаузима и овацијама.

Концерту је претходио свечани дефиле учесника улицама Требиња, од хотела "Леотар", мостом Иве Андрића до споменика Јовану Дучићу, те кроз Дучићев парк до Културног центра.

Отварајући фестивал фолклора Зоран Милошевић, начелник Одјељења за привредну и друштвене дјелатности града Требиња, истакао је да је ово град отвореног срца који прима све људе добре воље без обзира на различитости, нацију, вјеру културу и обичаје.

"Градска управа Требиња је подржала овај фестивал сматрајући да је то прилика да се на најљепши начин промовише баштињење вриједности свих народа и култура, али и да се научи о култури и традицији других народа", рекао је Милошевић.

Организатори фестивала су Туристичка организација града Требиња у сарадњи са агенцијом "Блу дајмонд" из Београда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана