Требиње: Приход од продаје умјетничких слика удружењу “Бебе”

Срна
Требиње: Приход од продаје умјетничких слика удружењу “Бебе”

Требиње - У Музеју Херцеговине у Требињу одржана је аукција умјетничких слика насталих у оквиру међународне колоније “Коло 2018”, а приход од продаје намијењен је Удружењу породица са проблемом стерилитета “Бебе”, за куповину возила.

Нина Лојовић-Милинић, предсједник Удружења ликовних умјетника источне Херцеговине “Милорад Ћоровић”, истакла је да јој је драго што су се у ову хуману акцију укључили бројни умјетници и што ће моћи да помогну управо Удружењу “Бебе”.


Предсједник Удружења породица са проблемом стерилитета “Бебе” Снежана Мисита захвалила је умјетницима и истакла да ће им куповина возила бити од велике користи.

“Ми путујемо широм источне Херцеговине јер наше Удружење окупља чланове из шест локалних заједница. Много ће нам олакшати и путовања на клинике у Бањалуку, Сарајево, Београд”, рекла је Мисита након синоћне аукције.

Она је навела да је од оснивања овог удружења, рођено 87 беба и да се нада да ће у наредне двије године тај број достићи 100.

“То су скоро три разреда у једној школи и то је највећа могућа награда”, каже Мисита.

Представници овог удружења уручили су и захвалнице Музеју Херцеговине, оснивачу колоније Дражену Милићу и Удружењу ликовних умјетника источне Херцеговине “Милорад Ћоровић” јер су препознали важност рада Удружења “Бебе” и приход од продатих слика намијенили њима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана