Trebinje: Obezbjeđenje čuvalo govornicu

Ratomir Mijnović
Trebinje: Obezbjeđenje čuvalo govornicu

Trebinje - Skupština grada Trebinja juče je usvojila odluku o izmjeni dijela regulacionog plana "Zasad-polje", gdje je planirana gradnja tržnog centra "Bingo", nakon čega je došlo do incidenta, pa je moralo da reaguje i obezbjeđenje.

Ova odluka je izazvala burnu reakciju opozicije, ali i predstavnika trebinjskog Pokreta za restituciju Nebojše Dučića, koji tvrdi da je zemljište u njegovom vlasništvu.

Sjednica je kratko prekinuta nakon što predsjednik Skupštine grada Slobodan Prtilo nije dozvolio Dučiću da se obrati odbornicima, a iz Skupštine ga je izvelo obezbjeđenje.

- "Bingo" je izmišljen da se otuđi moje vlasništvo, a i u dokumentaciji koju posjedujem jasno se navodi da zemljište u krugu kasarne pripada meni. Gradonačelnik Slavko Vučurević nije dao nijedan adekvatan dokaz da pokaže da nisam u pravu. Sve parcele koje su sporne prešle su u vlasništvo grada - rekao je Dučić i naglasio da to nije smjelo biti urađeno.

- Napravljena je izmjena Urbanističkog plana, da se dovede "Bingo", pa kada gradonačelnik ode sa vlasti, onda građani Trebinja imaju veliki problem - istakao je Dučić.

Odgovarajući na zamjerke opozicionih odbornika da su pojedine parcele na kojima je planirana izgradnje hipermarketa "Bingo" i drugih objekata u privatnom vlasništvu, te da su njihovi vlasnici podnijeli tužbu protiv grada Trebinja, Vučurević je istakao da je zemljište u potpunosti vlasništvo grada i da bi se takvom tužbom osporilo pravo prenosa neperspektivne vojne imovine na grad.

Vučurević je demantovao i navode odbornika Slobodana Šarabe iz NDP-a i SNSD-ovog odbornika Zdravka Butulije da je objekat dječijeg dispanzera pod zaštitom Republičkog zavoda za kulturno-istorijsko i prirodno nasljeđe RS.

- Više puta smo tražili odgovor od ovog zavoda da li je objekat pod bilo kakvim stepenom zaštite, ali nam to nije potvrđeno. Potvrdu nema ni Gradska uprava ni "Put inženjering", koji je izradio plan - precizirao je Vučurević.

Dispanzer

Zamjerke opozicionih odbornika najviše su se odnosile na status objekta dječijeg dispanzera, čija će sudbina, kako je predviđeno, biti riješena novim urbanističkim planom.

Odbornici opozicije smatraju da objekat dispanzera ne treba rušiti, već da samo treba doraditi parking za potrebe dispanzera ili da se do iznalaženja konačnog rješenja zajedno sa starom zgradom u njegovoj neposrednoj blizini izdvoji iz regulacionog plana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana