Требињцима понуђено 140 радних мјеста

Р. Ми.
Требињцима понуђено 140 радних мјеста

Требиње - Сајам запошљавања, предузетништва и занимања који је јуче отворен у Требињу понудио је незапосленима 140 радних мјеста.

На Сајму је представљено 11 привредних субјеката, који су у потрази за радницима, као и пет привредника из програма самозапошљавања, који промовишу своје послове. Најтраженији су радници у реалном сектору,  металске и електро струке, као и радници у угоститељству и туризму.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је на евиденцији требињске Филијале Завода за запошљавање 1.800 незапослених. Истакао да је град настојао да смањи број незапослених у оквиру програма самозапошљавања, пројеката у пољопривреди, те запошљавање приправника и волонтера.

- Проблем је што нема довољно заинтересованих за радна мјеста која послодавци траже, јер незапослени немају адекватну стручну спрему или се одлучују за одлазак у Дубровник због већих плата - рекао је Ћурић.

Виши стручни сарадник у Републичкој агенцији за мала и средња предузећа Дејан Шешлија истакао је да је потребно привући инвестиције које ће омогућити радницима веће плате, чиме се може ограничити одлазак све већег броја радно способних лица из Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана