Требињац Бранислав Шурлан драгоцјену течност поклонио стоти пут

Р. Ми.
Требињац Бранислав Шурлан драгоцјену течност поклонио стоти пут

Требиње - Бранислав Шпуран из Требиња даровао је драгоцјену течност стоти пут, одазивајући се хуманој акцији коју је организовао актив добровољних давалаца крви "СЛ ИАТ".

Овај човјек широког срца казао је да је на хуманитарној акцији у суботу осјећао већу трему него када је први пут дао драгоцјену течност.

- Са непуних 18 година, као матурант, први пут сам даровао крв. Од тог дана до данас, ево стигао сам до стотог даривања капи које живот значе. Све ово вријеме остаје само један циљ, да помажем и спасавам угрожене. Све ове године ме та мисао водила кроз живот - казао је Шпуран.

Додао је да од стотину даривања зна отприлике само двадесетак људи који су примили ту крв.

- То су тада биле веома стресне ситуације. Срећом, одавно нема тог циљаног даривања - истакао је Шпуран и додао да јубиларно даривање крви посвећује покојној докторици Персиди Кочишевић и свом покојном оцу Ристи Шпурану.

Према ријечима начелника требињског Центра за трансфузијску медицину Драгана Шаренца, ријетки су они који доживе и имају ту привилегију да уђу у клуб одабраних, гдје је број даривања крви троцифрен.

- Брано Шпуран не само што је добровољни давалац, већ је и одличан сарадник, јер велики број људи укључио у давалаштво крви. Његов покојни отац Ристо је 118 пута дао крв и био рекордер давалаштва крви у Требињу. Логично је да насљедник буде исти такав хуманиста - казао је Шаренац.

Он је додао да је у суботу одржана 15. акција добровољног даривања крви у овој години у Служби за трансфузијску медицину и до је прикупљено око 500 јединица крви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана