Traže sanaciju puta do kraljice raftinga

R. Đ.
Traže sanaciju puta do kraljice raftinga

turistima mogli nesmetano da omoguće pristup ovoj rijeci, te da izbjegnu komplikacije prilikom prelaska granice sa Crnom Gorom, sa kojima su godinama suočeni.

Foča - Fočanski rafteri zatražili su na sastanku od opštine da dodatno uredi trasu makadamskog puta desnom obalom Tare da bi u predstojećoj sezoni

Rafteri ističu da trasa desnom obalom Tare, koju je opština prije godinu i po izgradila uz pomoć inženjerije i mehanizacije Oružanih snaga BiH, nije adekvatna za saobraćaj i zahtijevaju da bude urađena podloga, zategnut put i proširen na pojedinim dijelovima.

U fočanskom Udruženju raftera “Tara i Drina” i sami su se prihvatili posla na uređenju dijelova trase, ali pomoć traže od lokalne uprave.

- Put jeste probijen, ali nam ne služi. Nijedan kombi neće da ide tim putem jer su rafteri u međuvremenu nabavili bolju mehanizaciju i neće da idu ovom trasom, već crnogorskom, koja je asfaltirana. Tražimo da srede podlogu, zategnu put i dovedu u najbolje stanje da bismo mogli da idemo našom stranom, a spremni smo i da plaćamo neku taksu da bi put bio održavan - rekao je predsjednik Udruženja rafting klubova “Tara i Drina” Zdravko Matović.

Načelnik Foče Radisav Mašić ističe da će do početka ljetne sezone put biti uređen i osposobljen za saobraćaj.

- Neće to biti u najboljoj funkciji u kojoj želimo da bude, ali ćemo obezbijediti da se saobraćaj tim putem odvija normalno i pomoći rafterima da svoju djelatnost obavljaju što je moguće bolje - rekao je Mašić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana