Традиционално дружење ловаца у Масловарама

Срна
Традиционално дружење ловаца у Масловарама

Котор Варош - Традиционална ловачка вечера у Масловарама код Котор Вароша ове године окупила је око 300 ловаца, међу којима је за најуспјешнијег у прошлој ловној сезони изабран Боро Стојановић.

Стојановић је дугогодишњи члан Ловачког удружења "Јеловка" Мјесне заједнице Масловаре, које је синоћ организовало ловачку вечеру.


За промоцију и популаризацију лова код жена награде су добиле Татјана и Јелена Атлагић. Награђени су и заслужни ловци, те најбоља ловачка секција и група.

Највише признање удружења - златну плакету добио је први предсједник и оснивач "Јеловке" Стојан Жупљанин који се присутнима јавио из Хага и пожелио да ловаца буде што више, да међу њима не буде подјела, те да воде бригу о безбједности у ловишту.

Златне плакете постхумно су додијељене Петку Жупљанину и Рагибу Салкићу.

Предсједник "Јеловке" Слободан Жупљанин одао је признање свима који су у протеклих 27 година допринијели развоју удружења за које је рекао да обавља значајну и одговорну функцију.

"Наше активности прошле године биле су усмјерене на узгој и заштиту дивљачи", рекао је Жупљанин.

Ловачкој вечери присуствовао је и предсједник Ловачког савеза Републике Српске Саво Минић који је у обраћању истакао да је Удружење "Јеловка" једно од најорганизованијих удружења у оквиру Ловачког савеза Републике Српске.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан пожелио је ловцима добар поглед и много успјеха у узгоју и заштити дивљачи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана