Tople radijatore sanjaju 124 porodice u Doboju

D. D.
Tople radijatore sanjaju 124 porodice u Doboju

Doboj - Radijatori u Domu penzionera u Doboju, koji je jedino utočište za 124 izbjegle i raseljene porodice, hladni su zbog oštećenih instalacija.

U ovom alternativnom smještaju boravi i veliki broj starih i bolesnih osoba, a ima i djece. Slavojka Vidović strahuje kako će biti kada temperature vazduha budu još niže.

- Zagrijemo se malo samo onda kada nešto kuvamo ili pečemo. Grijalicu ne smijemo upaliti, jer ćemo ostati i bez struje. Čuli smo da je neko počupao radijatore u prizemlju, pa ne možemo dobiti grijanje dok se ne povežu cijevi. Sve to neko treba da plati, a mi jedva prežiljavamo - rekla je Vidovićeva.

Rankica Petković, koja u Domu živi sa osmanaestogodišnjim sinom, kaže da stanari ne znaju ko je pokidao ventile.

Dok kuva ručak, svoju sobu malo zagrije i baka Mara Trgić, koja podsjeća da su i ranije imali problema sa grijanjem.

- Ipak, nikad nije bilo ovako. Evo, oktobar prolazi, a mi grijanja još nemamo - rekla je Trgićeva.

Direktor "Gradske toplane" Doboj Zdravko Petrović izjavio je da se u Domu uvijek ponavlja isti problem, pa stanari početak sezone grijanja dočekaju sa neispravnim instalacijama.

- Stanari treba da dostave izvještaj da su instalacije spremne poslije čega će im "Toplana" odmah pustiti grijanje. Međutim, instalacije su oštećene i kada bismo sada pustili  grijanje nastao bi haos - objasnio je Petrović.

Pomoćnik ministra za izbjegla i raseljena lica RS Radovan Grajić rekao je da rade na uspostavljanju sistema grijanja, te da će sobe u Domu penzionera za nekoliko dana biti tople.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana