Tiškovac i dalje odsječen od svijeta, ponestaje hrane

Srna
Tiškovac i dalje odsječen od svijeta, ponestaje hrane

Bosansko Grahovo - Srpsko selo Tiškovac, udaljeno 17 kilometara od Bosanskog Grahova, zbog snježnih padavina danima je odsječeno od svijeta, pa mještanima ponestaje lijekova i hrane, rekla je Srni mještanka Drenka Vladušić.

"Ni sa jedne strane nam nije pročišćen put, ne možemo nikuda. Moj sin Dragan danima ne ide u školu i ko zna kada će jer snijeg pada. Vjetar stvara namete, sve je okovano u snijeg", rekla je Vladušićeva, majka jedinog djeteta u Tiškovcu.


Selo se nalazi na teritoriji Unsko-sanskog Kantona i Livanjskog, a mještani kažu da ih niko nije ni nazvao da pita kako su.

"Ovdje su većinom stariji ljudi, ponestaje im lijekova i hrane. Stoka ostaje bez sijena. Ne znamo više šta da radimo i koga da zovemo", kaže mještanin Milan Bauk.

Načelnik opštine Grahovo Duško Radun rekao je da je i dalje nemoguće doći do sela, jer snježni nameti dosežu visinu i do tri metra.

Stanovnici sela kažu da ima i odrona na putu, koji je uzak i neprohodan i kada nema snijega, a i most u selu je u lošem stanju, pa sve i da krene mehanizacija pitanje je da li bi ga prešla.

Nekada prije rata, srpsko selo Tiškovac kod Bosanskog Grahova imalo je više od 200 stanovnika, a danas ih je manje od 10. Ni struje nemaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana