Тишковац и даље одсјечен од свијета, понестаје хране

Срна
Тишковац и даље одсјечен од свијета, понестаје хране

Босанско Грахово - Српско село Тишковац, удаљено 17 километара од Босанског Грахова, због сњежних падавина данима је одсјечено од свијета, па мјештанима понестаје лијекова и хране, рекла је Срни мјештанка Дренка Владушић.

"Ни са једне стране нам није прочишћен пут, не можемо никуда. Мој син Драган данима не иде у школу и ко зна када ће јер снијег пада. Вјетар ствара намете, све је оковано у снијег", рекла је Владушићева, мајка јединог дјетета у Тишковцу.


Село се налази на територији Унско-санског Кантона и Ливањског, а мјештани кажу да их нико није ни назвао да пита како су.

"Овдје су већином старији људи, понестаје им лијекова и хране. Стока остаје без сијена. Не знамо више шта да радимо и кога да зовемо", каже мјештанин Милан Баук.

Начелник општине Грахово Душко Радун рекао је да је и даље немогуће доћи до села, јер сњежни намети досежу висину и до три метра.

Становници села кажу да има и одрона на путу, који је узак и непроходан и када нема снијега, а и мост у селу је у лошем стању, па све и да крене механизација питање је да ли би га прешла.

Некада прије рата, српско село Тишковац код Босанског Грахова имало је више од 200 становника, а данас их је мање од 10. Ни струје немају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана