Teslićanin pronašao i vratio 1.950 maraka: Poštenog pronalazača nagradila i vlasnica novca i preduzeće

Agencije
Teslićanin pronašao i vratio 1.950 maraka: Poštenog pronalazača nagradila i vlasnica novca i preduzeće

Teslić - Zaposleni u radnoj jedinici “Služba parkova” u Zdravstveno-turističkom centru (ZTC) “Banja Vrućica” u Tesliću Radislav Simić pronašao je 1.950 KM te ih nakon kraće potrage vratio vlasnici Beograđanki Mirjani R., koja je njegovo poštenje nagradila, a nagradu će dobiti i od preduzeća u kojem radi.

Novac je pronašao u petak ujutro oko osam časova na ulazu ispred picerije “Stara banja” kod hotela “Srbija”.

- Obavljao sam svoje redovne aktivnosti na poslu kada sam na asfaltu zapazio sitne papire. Krenuo sam da ih bacim u smeće, ali sam prilazeći zapazio da se ipak radi o novcu. Odmah sam kontaktirao sa direktorom da ga obavijestim o navedenom - prisjeća se Simić. On smatra da o njegovom gestu ne treba puno govoriti, jer je to nešto sasvim normalno.

- Nisam uradio ništa posebno. Postupio sam po svojoj savjesti. Vjerujte, nema tih para koje mogu da vrate duševni mir - skromno je rekao Radislav za “Nezavisne”.

Uvidom u snimljene materijale obezbjeđenje je utvrdilo da se radi o gospođi kojoj je prilikom otvaranja kišobrana ispao sav novac, a koja je nedugo zatim, sva uznemirena, došla sa sestrom na recepciju hotela da bi prijavila slučaj.

- Drago mi je što u današnje vrijeme ima dobrih i poštenih ljudi, te bih ovom prilikom još jednom zahvalila Radislavu - rekla je Mirjana, koja je poštenog pronalazača nagradila sa 100 KM. Iz ZTC “Banja Vrućica” su poručili da će i oni nagraditi radnika zbog njegovog gesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana