Тешановић: Влада Српске ће увијек помагати Палама

Агенције
Тешановић: Влада Српске ће увијек помагати Палама

Пале - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић изјавила је данас на Палама да ће Влада Српске у овој локалној заједници увијек бити присутна са одређеним средствима, преносе агенције.

Тешановићева је данас разговарала са начелником општине Пале Миодрагом Ковачевићем о плановима ове општине за наредну годину.

- Занимало ме да видим какав је живот спортиста након што је отворена лијепо опремљена спортска дворана и какви су планови - рекла је Тешановићева новинарима и додала да је са начелником разговарала и о темама у вези са породицом и омладином, јер су то њени ресори.

Тешановићева је истакла да је задовољна састанком, јер, како је рекла, млади начелник има доста енергије и предузео је низ конкретних корака како би се живот у општини одвијао на прави начин.

Она је честитала Ковачевићу на тим предузетим корацима - од смањења трошкова, бриге за комуналну инфраструктуру до спортиста и младих, како би били што задовољнији.

Тешановићева је најавила да ће ресорно министарство у складу са својим могућностима помоћи око набавке заштитне подлоге за спортску дворану како се не би оштетио паркет, који је скупо плаћен, подсјећајући да је Влада Српске помогла у опремању овог спортског објекта.

Начелник општине Пале Миодраг Ковачевић захвалио је Влади Српске на досадашњој подршци овој локалној заједници, а посебно током изградње спортске дворане.

- Желимо са Владом Републике Српске да наставимо тако добру сарадњу и традицију коју смо успоставили у ранијим годинама истакао је Ковачевић.

Он је додао да је на састанку било ријечи и о постављању заштитне подлоге у спортској дворани, како би било могуће да се организују и неке друге манифестације осим спортских.

Ковачевић је нагласио да је за то потребно издвојити око 25.000 евра и изразио наду да ће се уз помоћ Владе и ресорног министарства и то успјешно реализовати.

Он је рекао да је данас разговарано и о припремама за омладински фестивал ЕЈОФ 2017. године, јер су буџетом ЕЈОФ-а планиране инвестиције за ледену површину за умјетничко клизање у спортској дворани, као и инвестиције на Јахорини и Двориштима.

- У реализацију ових пројеката биће укључени и општина и град Источно Сарајево и Влада Републике Српске, како бисмо били добро домаћини - истакао је Ковачевић и додао да је то улазна карта за неке веће нивое такмичење за које Јахорина и општина Пале морају да се припреме и врате повјерење које су имали прије 20-30 година.

Ковачевић је напоменуо да је ово прва посјета једног министра из Владе Републике Српске општини Пале од како је он преузео дужност начелника и изразио наду да ће и остали министри посјетити ову локалну заједницу.

Тешановићева ће данас посјетити и Удружење за дјецу са посебним потребама “Сунце”, а претходно је посјетила породилиште “Нео вита” на Палама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана