Тендер успорио обнову студењака

Данијела Стоканић
Тендер успорио обнову студењака

Бањалука - Реконструкција прва два павиљона Студентског центра "Никола Тесла" у Бањалуци, који су оштећени у олујном невремену средином децембра прошле године, још није почела, а обнову студењака закочио је тендер за избор најповољнијег извођача радова који још није угледао свјетлост дана.

Студенти тврде да, осим санираних кровова и закрпљених соба у трећем павиљону, у протеклом периоду ништа више није урађено, иако је, кажу, много тога обећано.

Они су надлежнима дали рок до недјеље да започну тендерску процедуру или ће, у супротном, захтијевати оставке чланова Управног одбора Студентског центра.

Предсједник Скупштине студената у СЦ "Никола Тесла" Љубиша Карлица истакао је да данима у павиљонима нема конкретних радова.

- Крајем прошле године од надлежних смо тражили да нам обећају да ће се студенти у нове собе уселити до 30. марта, а самим тим је и тендерска процедура, која још није ни почела, давно требало да буде завршена. Надам се да ће тендер бити објављен до 21. јануара. Ако Управни одбор то не уради, треба да поднесе оставку - казао је Карлица и додао да су добили само писмени одговор да ће студентски захтјеви бити размотрени након што прођу празници.

Према ријечима Карлице, дио студената из првог и комплетног другог павиљона тренутно је смјештен у трећи и четврти, гдје због велике гужве немају основне услове за живот.

- Због препуних соба у трећем и четвртом павиљону студенти немају топлу воде, а ни гријање није за похвалу. Због тога смо од Управног одбора затражили да, између осталог, сви студенти буду ослобођени плаћања смјештаја, а одговор на то питање још нисмо добили - истакао је Карлица.

Према ријечима директора овог студентског комплекса Зорана Бабића, Министарство просвјете и културе РС и Републичка дирекција за обнову и изградњу су обавијештени о досадашњим радовима.

- Чекамо смјернице из Владе РС када је у питању расписивање тендера. Ми не можемо ништа покретати без инструкција надлежних - казао је Бабић и додао да прије расписивања тендера треба обезбиједити новац.

Из Министарства просвјете и културе РС јуче нисмо добили одговор на питања о расписивању тендера.

Смјештај

Зоран Бабић каже да студенти који се још нису јавили за привремени смјештај, док се њихове собе не заврше, то могу учинити до 26. јануара.

- Непопуњених капацитета имамо у сва три усељива павиљона - казао је Бабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана