Тасићи људовали и славили

Р. Т.
Тасићи људовали и славили

Вишеград - У селу Бијела код Вишеграда протеклог викенда одржан је шести сабор Тасића, којем су присуствовали и чланови осталих породица које су живјеле или живе у овом селу.

Сабораши су се окупили код цркве брвнаре у изградњи која је посвећена Нерукотвореном лику Исуса Христа, а гдје је домаћин славе Славиша Тасић са архимандритом Јованом ломио славски колач. Око двије стотине сабораша, њихових гостију и доброчинитеља храма преселило се тада за новоизграђене софре под настрешицом, гдје је дружење настављено.

У краткој бесједи архимандрит Јован Гардовић је свим православним хришћанима овог краја поручио да слиједе примјер Тасића и да се враћају коријенима и свом запостављеном завичају.

- Ово је диван примјер гдје се фамилија окупља, сусрећу се сродници, њихова дјеца упознају и све се то дешава код овог прекрасног храма, духовног светионика овог краја, који ће бити понос Дабробосанске епархије - рекао је архимандрит Гардовић.

Тасићи планирају да до идућег сабора изграде кућу брвнару у којој ће бити исписана имена свих Тасића погинулих у балканским ратовима, 16 добровољаца солунаца, затим страдалих  у Другом свјетском и отаџбинском рату, те да ово мјесто постане вјерско-туристички комплекс погодан за одржавање разних манифестација.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана