Svi moraju biti posvećeni djeci

S. A.
Svi moraju biti posvećeni djeci

Banjaluka - Ministar porodice, omladine i sporta RS Nada Tešanović ocijenila je da dječija prava u Srpskoj poštuju i roditelji i institucije.

- Dešava se možda da u trci za opstankom ne slušamo baš dovoljno djecu, ali treba da radimo ono što je u najboljem interesu djeteta - rekla je Tešanovićeva nakon što je u Muzeju RS otvorila edukativno-kreativnu radionicu povodom obilježavanja Nedjelje djeteta.

Tešanovićeva je juče u okviru projekta "Lopte u škole" u banjalučkoj Osnovnoj školi "Ivo Andrić" podijelila po devet lopti svim osnovnim, srednjim i školama za učenike sa posebnim potrebama na području grada. Ovaj projekat se realizuje u 247 škola u RS, a vrijedan je 80.000 KM.

U obilježavanju Nedjelje djeteta, koje je počelo juče i trajaće do 5. oktobra pod sloganom "Imam pravo da kažem i budem saslušan", učestvuje i Crveni krst RS.

Povodom Nedjelje djeteta u RS će danas početi isplata dodatka na djecu i materinskog dodatka za septembar, te jednokratna isplata.

- Jednokratna novčana nadoknada, koja se dijeli povodom obilježavanja Nedjelje djeteta, biće isplaćena uz dječiji i materinski dodatak, koji će nominalno biti uvećani za deset KM po djetetu - kazali su u Fondu za dječiju zaštitu RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana