Сви морају бити посвећени дјеци

С. А.
Сви морају бити посвећени дјеци

Бањалука - Министар породице, омладине и спорта РС Нада Тешановић оцијенила је да дјечија права у Српској поштују и родитељи и институције.

- Дешава се можда да у трци за опстанком не слушамо баш довољно дјецу, али треба да радимо оно што је у најбољем интересу дјетета - рекла је Тешановићева након што је у Музеју РС отворила едукативно-креативну радионицу поводом обиљежавања Недјеље дјетета.

Тешановићева је јуче у оквиру пројекта "Лопте у школе" у бањалучкој Основној школи "Иво Андрић" подијелила по девет лопти свим основним, средњим и школама за ученике са посебним потребама на подручју града. Овај пројекат се реализује у 247 школа у РС, а вриједан је 80.000 КМ.

У обиљежавању Недјеље дјетета, које је почело јуче и трајаће до 5. октобра под слоганом "Имам право да кажем и будем саслушан", учествује и Црвени крст РС.

Поводом Недјеље дјетета у РС ће данас почети исплата додатка на дјецу и материнског додатка за септембар, те једнократна исплата.

- Једнократна новчана надокнада, која се дијели поводом обиљежавања Недјеље дјетета, биће исплаћена уз дјечији и матерински додатак, који ће номинално бити увећани за десет КМ по дјетету - казали су у Фонду за дјечију заштиту РС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана