Све више младих Фочака дарује крв

Р. Ђ.
Све више младих Фочака дарује крв

Фоча - Да је добровољно давалаштво крви у порасту на подручју општине Фоча, говори и податак да се све више младих људи уписује у списак давалаца драгоцјене течности.

У Служби за трансфузијску медицину у Универзитетској болници у Фочи у току године буде прикупљено од 1.000 до 1.200 доза крви, а међу добровољним даваоцима је велики број студената и средњошколаца.

- Служба тренутно посједује довољне количине крви. Задовољни смо одзивом становништва, а посебно охрабрује то што је свијест код младих о добровољном давалаштву крви веома развијена. Ипак, љети су нам нове залихе увијек добродошле - рекла је др Маја Кујунџић.

Нове залихе крви недавно су стигле од 12 младих рудара рудника Ресавица код Деспотовца из Србије.

- Од 1995. године дарујемо крв у трансфузиолошким службама широм РС. Сматрам да смо један народ и да треба да одржавамо блиске везе и односе. Рудари су увек били пуни ентузијазма и солидарни и увек ћу се одазвати када то буде потребно - рекао је добровољни давалац Драган Лукић.

Секретар Општинског одбора Црвеног крста Снежана Ковач је казала да се често јављају појединци који желе да дарују крв.

- Један од наших чланова, који је и предсједник Актива Црвеног крста Божо Калајџић, до сада је крв даровао чак 130 пута - навела је Ковачева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана