Sunčica se oporavlja poslije operacije

M. L.
Sunčica se oporavlja poslije operacije

Banjaluka - Šestogodišnja Sunčica Ivanković iz Banjaluke, čija je priča ujedinila cijelu Republiku Srpsku, oporavlja se nakon uspješne operacije u Rusiji.

Ova hrabra djevojčica od rođenja je imala cistu na mozgu koja joj je pritiskala hipofizu i očni živac zbog čega nije vidjela. Sunčica je do sada imala svega deset odsto vida, razlikovala dan i noć i eventualno neke velike predmete.

Nadu za ozdravljenje ova djevojčica i njena majka Milica Ivanković pronašle su u Sveruskom centru za očnu i plastičnu hirurgiju, gdje je Sunčica operisana prije nekoliko dana. Ruski ljekari primijenili su savremenu "aloplant" metodu kako bi uklonili cistu i regenerisali očni živac.

- Sunčica je sada dobro, oporavlja se. Operacija je prošla odlično, ljekari su zadovoljni, a i mi. Treba da prođe još vremena da se vide pravi rezultati, dok se sve to apsorbuje u organizmu. Ići ćemo još jednom u Rusiju - istakla je Milica i zahvalila svim humanim ljudima širom Srpske koji su pomogli da se sakupi 20.000 maraka za liječenje njene kćerke.

Milica je istakla da su se godinama borili da njena kćerka progleda, te da joj je odlazak u Rusiju vratio nadu da će njena Sunčica napokon ugledati sunce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana