Studenti ostaju u sobama do 13. jula

Milijana Latinović
Studenti ostaju u sobama do 13. jula

Banjaluka - Vijest da do kraja mjeseca moraju napustiti paviljon jedan banjalučkog Studentskog centra “Nikola Tesla” uznemirila je juče oko 450 studenata koji tamo stanuju, ali je na sastanku delegacije studenata i ministra prosvjete i kulture RS Dane Maleševića dogovoreno da studenti u svojim sobama ostanu do 13. jula, kada se završava ispitni rok.

Predsjednik Skupštine studenata Studentskog centra “Nikola Tesla” Ljubiša Karlica potvrdio je da je postignut dogovor sa resornim ministrom i da studenti ne treba da strahuju da će prije završetka junsko-julskog ispitnog roka ostati pod vedrim nebom.

- Dogovoreno je da će renoviranje paviljona početi tek 16. jula i da možemo ostati u svojim sobama do kraja ispitnog roka. Obavještenje o iseljavanju do kraja juna, koje je juče stavljeno na ulaz u prvi paviljon, biće skinuto do kraja dana - rekao je Karlica juče nakon razgovora s ministrom.

Vijest da će u svojim sobama ostati dok ne završe ispite obradovala je i studenta četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta iz Dervente Gorana Šarca.

- Bilo bi zaista nehumano da smo nekoliko dana prije ispita ostali pod vedrim nebom. Dobro je da je postignut dogovor jer bi iseljavanje usred ispitnog roka svima nama bilo samo na štetu - rekao je Šarac.

U ministarstvu ističu da će menza u paviljonu jedan raditi do 23. juna te da će se nakon toga studenti ovog paviljona hraniti u menzi u univerzitetskom kampusu.

- Obnova paviljona jedan počeće 16. jula. Ministarstvo je obezbijedilo 2,8 miliona maraka za obnovu paviljona jedan sa restoranom i paviljona dva. S izvođačem radova je potpisan ugovor i definisan rok od 120 dana i očekujemo da će izvođač to ispoštovati kako bi studenti od naredne akademske godine mogli da koriste ove paviljone - naveli su u ministarstvu.

Dugo najavljivanu rekonstrukciju prva dva paviljona banjalučkog Studentskog centra “Nikola Tesla” ubrzali su orkanski vjetrovi i kiša koji su u decembru prošle godine počupali krovove i poplavili studentske sobe.

Ugovori

Direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” Zoran Babić rekao je da je obavezni smještaj studenata prema ugovorima do 30. juna.

- Nakon toga, slijedi period recepcije, odnosno neobaveznog smještaja. Mi smo dužni samo da ispoštujemo ono što piše u ugovorima - rekao je Babić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana