Студенти и фотографи скупили око 1.600 КМ помоћи Синиши Драшковићу

С. М.
Студенти и фотографи скупили око 1.600 КМ помоћи Синиши Драшковићу

Рогатица - Хуманитарна акција којом Рогатичани желе да сакупе новац за кадаверичну трансплантацију бубрега Синиши Драшковићу (53), демобилисаном борцу прве категорије Војке РС, све више узима маха.

Поред појединачних уплата, путем којих је већ сакупљено више од 3.000 марака, почеле су стизати и колективне помоћи. Прва је дошла од студената Универзитета у Источном Сарајеву који су, окупљени у клубу “Скандал” и подршку Студентског центра у Палама, организовали студентску журку и од улазница скупили и уплатили 410 марака.

Студенти кажу да то неће бити све. Они су поставили хуманитарне кутије за скупљање помоћи оцу њихових колега Стефана и Александре, студената Економског факултета, у Палама, Источном Сарајеву и Фочи.

У акцију прикупљања помоћи укључили су се и чланови новоформираног Фото-клуба у Рогатици. Они су током викенда, фотографишући Рогатичане, направили 2.878 снимака и сакупили 1.148 КМ.

- Ако буде требало, акцију ћемо поновити уз учешће више наших чланова - рекла је Маја Ћорић. У општинској Борачкој организацији кажу да ће ових дана бити активиран и хуманитарни број “м:тела” за сакупљање помоћи за лијечење  Драшковића, којем је за трансплантацију бубрега у Падови потребно 65.000 евра.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана