Studenjak kao luksuzni hotel

Danijela Stokanić
Studenjak kao luksuzni hotel

Banjaluka - Sve je novo i čisto, a sobe su toliko tople i komotne da bi nam na udobnosti pozavidjeli i studenti prestižnih svjetskih fakulteta.

Riječi su prvih stanara, koji su juče kročili u četvrti paviljon Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci, koji će biti novi dom za 280 studenata. Prvo što je zapalo za oko najboljim studentima po ulasku u paviljon je to što će, kako kažu, svaka soba imati balkon, kuhinju i toalet. I tako svih 140 dvokrevetnih i trokrevetnih soba.

Student treće godine Medicinskog fakulteta Ivana Repajić iz Novog Grada juče je svoje stvari iz trećeg paviljona s nestrpljenjem prenosila u novu sobu.

- Nema riječi kojima bih mogla opisati svu ovu ljepotu, jer sve odiše čistoćom i toplinom. Osim toga, smiješno je uopšte upoređivati ovu sobu sa onom u kojoj sam do juče boravila - rekla je Repajićeva, pokazavši nam pogled na studentski grad iz njene nove sobe.

Dodala je da će joj sada biti milina i učiti, jer je mnogo lakše kad sobu dijeli samo s jednom osobom, a ne sa nekoliko njih, kao što je slučaj u drugim paviljonima.

Oduševljenje nije krio ni student prostornog planiranja na PMF-u Boris Novaković iz Srpca, koji svoj novi dom poredi sa hotelom sa pet zvjezdica.

Da se naviknu na bolje uslove i ljepši studentski život mnogo vremena neće trebati ni sestrama Osivčić iz Telića, koje će, kako kažu, napokon imati svoj mir.

- U trećem paviljonu, gdje smo stanovale, najgore je bilo to što smo imali puno cimera, te što smo sa duplo više njih dijelili kupatilo, pa smo vječno vodili borbu oko čišćenja. A da ne spominjem gužvu kad krenemo da se tuširamo - rekla je Selma, koja u Banjaluci studira stomatologiju.

Predsjednik Skupštine studenata u banjalučkom domu "Nikola Tesla" Ljubiša Karlica je istakao da će, kada bude popunjeno svih 280 mjesta, koliko ih ima u novom paviljonu, krenuti useljenje i u prva tri.

- U četvrtom paviljonu smještaju se isključivo najbolji studenti, zatim djeca poginulih boraca VRS i socijalno ugroženi, kao i oni bez oba roditelja. Među njima su svakako i studenti sa posebnim potrebama - rekao je Karlica.

Cijene

Smještaj u prvom i drugom paviljonu ovog doma po studentu iznosi 20 KM, dok je u trećem za pet KM skuplji. Smještaj u četvrtom paviljonu u dvokrevetnim sobama studente će koštati 75, a u trokrevetnim 65 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana