Struja stiže u sedam sela i industrijsku zonu u Foči

R. Đ.
Struja stiže u sedam sela i industrijsku zonu u Foči

Foča - U projekte elektrifikacije na području Foče u naredna dva mjeseca biće uloženo više od pola miliona maraka, potvrđeno je u petak u lokalnoj upravi.

U okviru tog projekta planirana je elektrifikacija Industrijske zone Brod za šta je 300.000 KM, obezbijedila Vlada RS.

Više od 200.000 KM obezbijedilo je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, zahvaljujući kojima će struja stići u sedam sela u fočanskim mjesnim zajednicama Kratine, Kozija Luka i Izbišno.

U opštini ocjenjuju da je riječ o veoma značajnim projektima jer se na taj način rješavaju problemi aktuelni više od dvije decenije.

- Svi privredni subjekti u Industrijskoj zoni Brod, konačno će imati uredno, stalno snabdijevanje električnom energijom, što je bila osnovna kočnica njihovim razvojnim planovima, dok će u sedam sela u kojima su obnovljene kuće i u koje su se vratili prijeratni stanovnici, konačno stići električna energija, što će bitno poboljšati kvalitet njihovog života - rekao je načelnik Foča Radisav Mašić.

On je dodao da pored Vlade RS i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, projekat finansijski podržava i opština Foča, koja će iz budžeta izdvojiti oko 15.000 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana