Струја стиже у седам села и индустријску зону у Фочи

Р. Ђ.
Струја стиже у седам села и индустријску зону у Фочи

Фоча - У пројекте електрификације на подручју Фоче у наредна два мјесеца биће уложено више од пола милиона марака, потврђено је у петак у локалној управи.

У оквиру тог пројекта планирана је електрификација Индустријске зоне Брод за шта је 300.000 КМ, обезбиједила Влада РС.

Више од 200.000 КМ обезбиједило је Министарство за људска права и избјеглице БиХ, захваљујући којима ће струја стићи у седам села у фочанским мјесним заједницама Кратине, Козија Лука и Избишно.

У општини оцјењују да је ријеч о веома значајним пројектима јер се на тај начин рјешавају проблеми актуелни више од двије деценије.

- Сви привредни субјекти у Индустријској зони Брод, коначно ће имати уредно, стално снабдијевање електричном енергијом, што је била основна кочница њиховим развојним плановима, док ће у седам села у којима су обновљене куће и у које су се вратили пријератни становници, коначно стићи електрична енергија, што ће битно побољшати квалитет њиховог живота - рекао је начелник Фоча Радисав Машић.

Он је додао да поред Владе РС и Министарства за људска права и избјеглице БиХ, пројекат финансијски подржава и општина Фоча, која ће из буџета издвојити око 15.000 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана