Стижу прикључци канализационе мреже у Бијељини за још 2.500 мјештана

Љ. А.
Стижу прикључци канализационе мреже у Бијељини за још 2.500 мјештана

Бијељина - Изградња посљедње фазе канализационе мреже у Бијељини тече предвиђеном динамиком, а по завршетку ових радова биће обезбијеђено око 3.000 нових прикључака на канализациони систем.

Према ријечима директора Тима за имплементацију пројекта изградње канализационе мреже Владе Симеуновића, у овој фази радова до сада је прикључено око 500 нових корисника од планираних 3.000.

- У току је реализација овог значајног пројекта за Бијељину по програму "Орио", којим ћемо посао дуг десетак година  привести крају у фебруару 2019. године. Радове изводе фирме "Хигра" и "Бук промет", које су и у претходним фазама радиле на реализацији овој пројекта - наводи Симеуновић.

Средства су обезбијеђена, а посао године коштаће око осам милиона евра.

- У фебруару 2015. године потписан је уговор са холандском владом за пројекат "Орио", којим је одобрено 6,5 милиона евра донаторских средстава, док ће остатак бити надомјештен из градског буџета - рекао је Симеуновић.

Реализацијом ове фазе на систем ће бити прикључена домаћинства која се налазе у дијелу града између улица Српске војске и 27. марта, као и у улици Димитрија Туцовића.

Према ријечима директора предузећа "Хигра" Драгана Сарића, у овом дијелу Бијељине планирано је да се уради око 73 километра цјевовода. По завршетку изградње комплетан урбани дио Бијељине биће покривен канализационом мрежом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана