Stiže voda u Kazmeriće

Srna
Stiže voda u Kazmeriće

Sokolac - Izgradnja dijela vodovoda u dužini 2.247 metara za sokolačko selo Kazmerići biće finansirana donacijom Vlade Srbije od 58.460 KM, rečeno je u opštinskom Odjeljenju za privredu i finansije.

Načelnik ovog odjeljenja Mitar Pržulj kaže da će radovi, koji su počeli u utorak, biti završeni do kraja avgusta ukoliko vremenski uslovi dozvole.

Prema njegovim riječima, ovaj dio sistema sekundarne vodovodne mreže realizuje se u okviru druge komponente velikog projekta “Snabdijevanje vodom i kanalizacija opštine Sokolac”, za koji je ranije izgrađen primarni vod ukupne dužine 8.000 metara.

Proizvođač mlijeka iz Kazmerića Milomir Zoranović rekao je da će ovo selo i nekoliko zaselaka prvi put u istoriji dobiti vodu iz vodovoda. Zoranović, koji je kao ratni vojni invalid iz proteklog rata prije dvadesetak godina odlučio da ostane na svom imanju u Kazmerićima i bavi se proizvodnjom mlijeka, kaže da mu je poseban problem predstavljao nedostatak vodovoda, pa je vodu dovozio traktorom sa jednog od udaljenih izvora i bunara.

- Zato je izgradnja vodovoda za Kazmeriće spas za moju i druge porodice - kaže ovaj domaćin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana