Становници бијељинског насеља Трњаци поново ратују металним стубићима

Јасна Драгојевић
Становници бијељинског насеља Трњаци поново ратују металним стубићима

Бијељина - Члановима пет домаћинстава у Озренској улици у селу Трњаци код Бијељине комшије су јуче поново онемогућиле коришћење асфалтираног сеоског пута тако што су на излаз на пут поставили металне стубиће.

Ова домаћинства била су одсјечена и прије неколико мјесеци када је на пут била постављена хрпа земље, а они којима је на тај начин забрањен пролаз огорчени су потезима својих комшија.

Проблем је настао јер пет домаћинстава која су блокирана није дало новац за асфалтирање 200 метара сеоског пута на који сада ни не могу да изађу.

- До наших кућа асфалт не иде у потпуности, већ имамо дио макадама. Осим тога, новац за асфалтирање стигао је од УНДП-а и парама од донатора комшије су асфалтирале своја дворишта од по 300 квадратних метара, а у асфалтирању је учествовала и Градска управа Бијељине - рекао је мјештанин Драган Михајловић.

Додаје да му зато није јасан потез комшија.

- У септембру прошле године су на пут истресли гомилу земље, а овога пута су бетонирали металне стубове. Долазила је и полиција. Обавијестили смо о овоме и градске власти - нагласио је Михајловић додавши да њихов излазак на терен очекују данас.

У осам домаћинстава која блокирају пут у Трњацима истичу да имају разлоге за своје потезе додавши да мјештани које су блокирали имају пут с друге стране.

- Пут је на приватном посједу, а власници су платили земљу, насипање, учешће у асфалтирању, док друга домаћинства никада нису дала ни марке. Сада смо поставили стубове, а нека комшије траже да путем суда ријешимо ситуацију - рекао је Бојан Дујковић.

Додаје да су земљу коју су из револта истресли на пут прије неколико мјесеци уклонили добровољно након неколико дана, те да су чекали да градска администрација Бијељине ријеши проблем, али се то није десило.

- Сматрамо да смо у праву јер комшије имају други, државни пут којим могу да иду до главног - каже Дујковић.

Договор

Начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове Томица Стојановић рекао је јуче да није упознат са новонасталом ситуацијом, али је потврдио да се спорни пут налази на приватном посједу.

- Прошле године смо групи грађана понудили да ријешимо имовинско-правне односе, али власници земље имају међусобни проблем јер нису сви за то. Стојимо им на располагању да тај проблем ријешимо - рекао је Стојановић.

_

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана