Stanovnici Bratunca peticijom brane kuću Božića

K. Ć.
Stanovnici Bratunca peticijom brane kuću Božića

Bratunac - Više od 700 stanovnika Bratunca potpisalo je peticiju za podršku bračnom paru Markici i Dušanki Božić kojima je sud oduzeo kuću i naložio da se isele iz nje.

Prikupljanje potpisa za peticiju još traje, a cilj je da se obavi revizija postupka i nađe rješenje za Božiće koji su 2004. kupili kuću od Omera Mujčića i postali njeni vlasnici.

- Očekujemo da će Osnovni sud u Srebrenici uvažiti Rješenje Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove od 18. decembra 2015. godine kojim se poništava ranije doneseno rješenje u korist Rušvete Nuhanović, a predmetna upravna stvar vraća na ponovni postupak i odlučivanje - rekla je Dušanka Božić.

Podsjetila je da sudski spor u vezi sa kupovinom kuće traje više od deset godina jer se, kaže, pojavila Nuhanovićeva koja je na osnovu izjave svjedoka "dokazala" da je njen pokojni muž Alija kupio prije rata istu kuću od Mujčića.

- Ona nema nijedan materijalni dokaz o kupovini ove kuće, a vlasništvo dokazuje na osnovu lažnih svjedoka - tvrdi Božićeva.

Komšije Božića spriječili su 1. februara sudske izvršioce da  isele ovaj bračni par i poručili da neće dozvoliti da im sud otme kuću koju su pošteno platili i u čiju su rekonstrukciju uložili sav novac od imovine koju su prodali u Hadžićima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana