Stanari primjer ekonomskog procvata

Dijana Dujić
Stanari primjer ekonomskog procvata

Stanari - Od Stanara ćemo napraviti funkcionalnu lokalnu zajednicu koja će odgovoriti potrebama svojih građana, poručila je juče međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović.

Ona je istakla da su SNSD i Vlada RS ponosni što su uložili trud i prepoznali potrebu stanovnika da se taj kraj razvija, a s tim ciljem Stanarima je dodijeljen status opštine.

- Mi smo tu potrebu prepoznali još prije nekoliko godina, podržavajući sve inicijative u vezi sa ekonomskim razvojem ovog područja. Pokazali smo da smo dobri partneri u realizaciji velike investicije kao što je izgradnja Termoelektrane i proširenje rudničkih kapaciteta - istakla je Cvijanovićeva na konferenciji za novinare u Opštinskom odboru SNSD-a u Stanarima.

Cvijanovićeva, koja je premijer Srpske, rekla je da se republička vlast stavila na raspolaganje investitoru znajući da je u pitanju ulaganje vrijedno više od 550 miliona evra. Istakla je da je do sada uloženo najmanje 300 miliona KM i da je već povećan broj zaposlenih u Stanarima.

- U vrijeme kada je ova investicija počela bilo je oko 200 radnika, a sada radi oko 600 ljudi. Završetkom Termoelektrane dobićemo blizu 1.000 novih i sigurnih radnih mjesta sa dobrim i stabilnim primanjima - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da će za najmlađu opštinu u Srpskoj veliki značaj imati i gradnja autoputa Banjaluka - Doboj.

- Pomenute investicije predstavljaju srce razvoja područja Doboja. U našem fokusu je bilo i područje Stanara, jer smo znali da postoji želja stanovnika da Stanari postanu opština - naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je dolaskom u Stanare dala apsolutnu podršku aktivnostima Opštinskog odbora SNSD-a u kampanji pred predstojeće izbore u ovoj lokalnoj zajednici, koji će biti održani 1. februara.

- Ova lokalna zajednica treba da postane primjer ekonomskog procvata u RS. Ne morate nužno da budete veliki, sa ogromnom teritorijom. Možete da budete mala opština, a da zadovoljavate potrebe svojih građana i to je prioritetni zadatak i Vlade RS i SNSD-a - istakla je Cvijanovićeva.

Panić

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Stanari Dušan Panić rekao je da je ova lokalna zajednica primjer sredine koja može da zadovolji potrebe svojih stanovnika.

- Predsjednik RS Milorad Dodik i predsjednik Vlade Željka Cvijanović, koji su odigrali ključnu ulogu u osnivanju opštine Stanari, direktno i indirektno će pomagati našu opštinu i njen razvoj - rekao je Panić poručujući biračima da 1. februara glasaju za prosperitet i bolji život u Stanarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana