Srpski povratnik brutalno pretučen

Krstina Ćirković
Srpski povratnik brutalno pretučen

Srebrenica - Slavoljub Obradović (1952) iz srebreničkog sela Studenac pretučen je u Potočarima, a zbog težih povreda glave prevezen je u zvorničku bolnicu, odakle je isto veče upućen u Bijeljinu, gdje se nalazi na Odjeljenju maksilofacijalne hirurgije.

On će tamo ostati nekoliko dana, a o kakvim se povredama radi, koje je zadobio u subotu uveče, biće poznato tek nakon što se povuče ogroman otok sa lica.

Ovo je "Glasu Srpske" potvrdila njegova kćerka Dragica, koja je juče posjetila oca u bolnici.

- Žali se na nepodnošljiv bol u glavi i rebrima. Rekao mi je samo da se ne sjeća te večeri i da ga je neko pretukao -  rekla je Dragica.

Podsjetila je da su njenog oca u subotu uveče dovezla kući na građevinskim kolicima dvojica Bošnjaka.

- Kad sam otvorila vrata, vidjela sam krvavog oca i dva mladića od nekih 15, 16 godina. Rekli su mi da su mog oca našli u centru Potočara. Glava mu je bila sva u krvi. Rekli su mi i da je pretučen, ali da oni ne znaju ko mu je nanio teže povrede glave - kazala je Dragica i dodala da je o tome obaviještena policija, te da je Slavoljub odmah prevezen u srebrenički Dom zdravlja.

To je "Glasu Srpske" potvrdila i dežurni doktor Stoja Stjepić, precizirajući da su Obradovića oko 22 časa dovezli njegova kćerka i brat.

Ona je rekla da mu je u toj ustanovi ukazana prva pomoć, te da je poslije toga odvezen u zvorničku bolnicu sanitetskim vozilom i u pratnji medicinske sestre.

- Obradović je imao manju ogrebotinu na lijevoj polovini čela i desnoj obrvi, ali je ispod lijevog oka imao ogroman podliv i cijela lijeva strana lica je otečena, sa više prskotina kože. Na dodir se moglo procijeniti da se najvjerovatnije radi o višestrukim prelomima kostiju lijeve strane lica - rekla je doktorka Stjepić, ističući da je kod Obradovića konstatovano neprekidno krvarenje iz usta.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Gojko Simić iz Studenca, koji radi u srebreničkom Domu zdravlja i koji je odvezao Obradovića u subotu u bolnicu, istakao je da su postali nepodnošljivi pritisci Bošnjaka na Srbe u Studencu.

- Za posljednjih sedam dana oskrnavljeni su srpski grobovi i kamenovana dva putnička vozila, a sinoć je Obradović brutalno pretučen u centru Potočara. To Bošnjaci rade s ciljem da prisilno isele povratnike iz jedinog srpskog sela na području Potočara - tvrdi Simić, ocjenjujući da su međunacionalni odnosi u tom dijelu Srebrenice "užasno loši".

Slavoljubova kćerka Dragica istakla je da je zabrinuta  za bezbjednost svoje porodice, kao i rođaka i komšija iz tog sela.

- Imam dijete koje ide u Potočare u školu. Ako se ništa ne preduzme, moraću da se iselim iz Studenca - rekla je Dragica.

Oskrnavljeni grobovi

Da povratnici Srbi nisu dobrodošli u Studencu nedavno su pokazali vandali koji su porušili pravoslavne spomenike.

Na groblju koje se nalazi na udaljenosti od 1,5 kilometara od Potočara prošlog vikenda oskrnavljena tri srpska groba. Policija je u srijedu saopštila da su počinioci tog vandalskog čina  dvojica Bošnjaka iz Hadžića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana