Srpčanin Dragan Sekulić uspješno gradi karijeru: Sa pozornice u muzički spot VIDEO

Dejan Jovičić
Srpčanin Dragan Sekulić uspješno gradi karijeru: Sa pozornice u muzički spot VIDEO

Srbac - Apsolvent Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda, Srpčanin Dragan Sekulić niže samo uspjehe, a osim nekoliko predstava u kojima glumi, nedavno se oprobao i u ulozi zvijezde muzičkog spota.

Ovaj talentovani dvadesettrogodišnjak iz Bardače u spotu za novu pjesmu „Amanet“ popularne grupe „Miligram“ glumi mladića kojeg prate samo pehovi, a u jednom momentu našao se i na meti kriminalaca.

Poziv za snimanje spota u potpunosti je opravdao, iako je za njega ovo bilo potpuno novo iskustvo.

- Drugarica me predložila za ovaj spot, tako da sam se sasvim slučajno našao u ovoj ulozi. Atmosfera na snimanju je bila sjajna i veoma dobro sam se zabavio - rekao je Sekulić.

Za razliku od mladića iz spota kojem ništa ne ide od ruke, Dragan u privatnom životu ostvaruje samo uspjehe. Trenutno igra u predstavi „Elektra“ po tekstu Danila Kiša, koja je postavljena na maloj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Jednu od glavnih uloga ostvario je i u predstavi „Šeherezada“, po motivima iz 1.001 noći, koja se nalazi na repertoaru Dorćolskog narodnog pozorišta, a sa predstavom „Skoro pa vuk“, koja je proglašena najboljom na drugom Jesenjem pozorišnom festivalu u Drvengradu, nastupa u Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić“ u Beogradu.

Dobro se snalazi i u radu sa djecom, pa tako nastupa i u dječijim predstavama „Motori“ i „Snežna kraljica“, koje su na repertoaru lutkarskog pozorišta „Pinokio“.

- Imam solidno glumačko iskustvo iza sebe, a posebne emocije vežem za diplomsku predstavu „Kući“, koja je nastala po tekstu Ljudmile Razumovske. Sa njom smo gostovali na festivalu Skomrahi u Skoplju, a na festivalu VGIK Filmske akademije u Moskvi smo za nju čak dobili i nagradu - priča Sekulić.

Iza sebe ima nastup i na studentskom internacionalnom festivalu u Bukureštu, a nastupao je i u rodnom gradu.

Mladi Srpčanin se našao u profesionalnom svijetu glume nakon što je osvojio drugo mjesto na prijemnom ispitu u Beogradu među 341 kandidatom i dobio stipendiju iz budžeta Srbije. Jedini je student iz Republike Srpske koji je u toj akademskoj godini položio prijemni ispit.

Ima velike planove za naredni period, pa će tako, između ostalog, od januara iduće godine nastupati sa predstavom „Plen“ u Akademskom pozorištu „Branko Krsmanović“ iz Beograda, koje je najstarije studentsko pozorište na svijetu.

  • Raduje me što sam dobio i jednu manju ulogu u novom filmu Srđana Golubovića pod nazivom „Otac“, koji će se snimati od februara u Beogradu. Glumio sam i u filmu „Letnja škola jahanja“ zajedno sa Svetozarom Cvetkovićem, a pojavio sam se i u kratkom filmu „Klavire prevozi Ostoja“, koji je dobio nagradu za najbolji scenario na festivalu u San Dijegu, a bio je i u selekciji Bruklin film festivala - kaže Sekulić.

Pomaže mladim talentima

Iako je pretrpan brojnim glumačkim obavezama, Dragan nađe vremena da skokne do rodnog Srpca i posjeti porodicu i prijatelje, a održao je i nekoliko radionica sa glumcima iz amaterske pozorišne trupe „Milenijum“. U kontaktu je i sa članovima Dramskog studija „Daske“ iz Laktaša, gdje je ostvario neke od prvih glumačkih koraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana