Srpčani obradovali sugrađanina velikog srca: Automobil kao veliko hvala Nebojši

Dejan Jovičić
Srpčani obradovali sugrađanina velikog srca: Automobil kao veliko hvala Nebojši

Srbac - Nebojša Vučenović, mladić sa posebnim potrebama iz Srpca, najbolji je primjer da se dobro dobrim vraća, jer je poslije volonterskog rada i svesrdne pomoći drugima na poklon dobio automobil uz koji će mu rad i svakodnevica biti mnogo lakši.

Grupa od tridesetak Srpčana obradovala je proteklog vikenda svog sugrađanina "golfom četvorkom" sa automatskim mjenjačem i prilagođenim komandama. Nebojša je poznat kao veliki humanista iako je još u osmoj godini pretrpio tešku povredu glave zbog koje mu je desna ruka paralisana, a uz to i otežano hoda. Uprkos tome, svojom pozitivnom energijom i predanim radom zaslužio je veliko poštovanje.

- Radim kao kurir na određeno vrijeme u opštinskoj upravi i uvijek sam se trudio da ne zakasnim na posao iako mi je kuća udaljena pet kilometara od posla. Uz novi automobil rad će mi biti mnogo lakši - rekao je Nebojša dodajući da je nedavno položio vozački ispit i to iz prvog pokušaja.

Njegova radna koleginica Nevena Ždrnja, koja je učestvovala u akciji prikupljanja novca za kupovinu automobila, ističe da je Nebojša primjer upornosti.

- Toliko volje za životom i napredovanjem teško je pronaći u bilo kojem mladom čovjeku, a kamoli u nekoj osobi koja ima određeni hendikep. Mnogi žele da što prije odu u inostranstvo, a, u stvari, treba da se ugledaju na njegov primjer i vide da je moguće ostvariti svoj san i na ovim prostorima - rekla je Nevena.

Pokretači humanitarne akcije za kupovinu automobila koji će Nebojši olakšati svakodnevicu željeli su da ostanu anonimni.

Sapun

Nebojša živi sam u domaćinstvu, jer su mu nedavno preminuli otac i majka, a s obzirom na to da nema stalni posao, nedavno je odlučio da pokrene proizvodnju prirodnog sapuna od kozjeg mlijeka. Dobio je finansijsku podršku Omladinske banke iz Srpca koja je njegov projekat ocijenila kao jedan od najboljih u BiH, zbog čega je čak dobio priliku da ga predstavi u Crnoj Gori na takmičenju najboljih omladinskih projekata u čitavom regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana